mpo hrvatska

Hormonska kontracepcija – Hrvatska u rangu afričkih zemalja

Na Brijunima se održava prvi međunarodni kongres o humanoj reprodukciji, sudjeluje 70 domaćih i inozemnih stručnjaka koji će održati gotovo 100 predavanja.

Hrvatska ima uspješnu petesetogodišnju tradiciju liječenja neplodnosti i 35-godišnju tradiciju provođenja medicinski potpomognute oplodnje. U oba slučaja u Hrvatskoj je rođeno više od 80 000 djece. Svaki šesti par je neplodan, a organizatorica kongresa prof. dr. sc. Dinka Pavičić Baldani otkrila je za Studio 4 kako s neplodnošću najviše problema imaju muškarci.

Na Brijunima se održava prvi međunarodni kongres o humanoj reprodukciji, sudjeluje 70 domaćih i inozemnih stručnjaka koji će održati gotovo 100 predavanja. Hrvatska ima uspješnu petesetogodišnju tradiciju liječenja neplodnosti i 35-godišnju tradiciju provođenja medicinski potpomognute oplodnje. U oba slučaja u Hrvatskoj je rođeno više od 80 000 djece. Svaki šesti par je neplodan, a organizatorica kongresa prof. dr. sc. Dinka Pavičić Baldani otkrila je za Studio 4 kako s neplodnošću najviše problema imaju muškarci.

Na pitanje smije li tema kontracepcije imati veze s moralom Pavičić Baldani je naglasila je kako hormonska terapija kao zaštita od trudnoće štiti žene i od nastanka nekih kasnijih bolesti poput endometrioza i mioma. “Mislim da su u Hrvatskoj žene vrlo malo informirane o hormonskoj kontracepciji. Po tome smo na dnu europske ljestvice i svrstavaju nas među afričke zemlje. Razlog tome je prvenstveno u needukaciji žena. Veliku ulogu u tome imaju i mediji koji vrlo često negativno govore o hormonskoj kontracepciji”, kazala je.

text preuzet sa: http://vijesti.hrt.hr/404251/hormonska-kontracepcija-hrvatska-u-rangu-africkih-zemalja

POGLEDAJTE VIDEO:

hormonska kontracepcija