• 3
  • Jul
neplodnost
Author

Poliklinika IVF preselila na novu i bolju lokaciju i priredila tulum za pamćenje o kojem se i danas priča….

Najpoznatija poliklinika za izvantjelesnu oplodnju – IVF otvorila je svoja vrata na novoj, ekskluzivnoj lokaciji na III. katu Kvaternik Plaze, zgrade između Maksimirske i ulice Antuna Nemčića. Novi prostori poliklinike IVF zauzimaju gotovo 400m2 novouređenog prostora s prostranom čekaonicom, ambulantama, operacijskom dvoranom i 4 embriološka IVF laboratorija (projekt ing.arh. Nino Virag). Na svečanom otvaranju, pioniru izvantjelesne oplodnje, prof.dr.sc. Velimiru Šimuniću svojim dolaskom podršku su dali i mnogi poznati pacijenti i prijatelji među kojima su Nikica Zaninović, dr. Željka Josipović Jelić iz Gradskog ureda za zdravstvo i Robert Zuber, a goste su svojim nastupom zabavljali Nina Badrić, Ana Rucner i djelovi ansambla Lado – Ladarice i Željko Krušlin Kruška.

Poliklinika IVF je privatna zdravstvena ustanova s najduljom tradicijom u reprodukcijskoj medicini u našoj zemlji. Utemeljio ju je prije 22 godine prof.dr.sc. Velimir Šimunić, priznati stručnjak u tom području medicine i pionir izvantjelesne oplodnje.

On je kao 7. u svijetu postigao uspjeh tim liječenjem i zaslužan je za porođaj više tisuća djece začete IVF-om (in vitro fertilizacijom). Valja podsjetiti da je do sada  u našoj zemlji uz pomoć IVF-a rođeno 35.000 djece, i danas ona čine gotovo 5% svih novorođenih u RH.

neplodnost

Glavni razlog preseljenja je napredni pristup izvantjelesnoj oplodnji i prošireni zahtjevi ‘clean room tehnologije’. Taj pristup Poliklinike IVF već je u zadnjih 6 godina za 7% povisio rezultate IVF-a. Principi čiste okoline u IVF centru obavezni su u RH i čudno je da ga brojni centri u našoj zemlji nisu prihvatili.

Dodatne prednosti nove lokacije Poliklinike su laka dostupnost svim prijevoznim sredstvima, jednostavna mogućnost parkiranja (3 garaže), pa i smještaja za pacijente koji nisu iz Zagreba. Poliklinika IVF je najmodernije opremljena i posjeduje sve mogućnosti u dijagnostici i liječenju neplodnosti i najtežih gineko-endokrinoloških poremećaja.

Prof. Šimunić ističe da je osim visoke uspješnosti liječenja jednako važna potpuna sigurnost pacijentica. U Poliklinici IVF moguća je cjelokupna dijagnostika uzroka neplodnosti, endokrinoloških poremećaja te abnormalnosti i bolesti reprodukcijskih organa.

Za nadgradnju surađujemo s vrhunskim klinikama poput Cornel Universityja i Bruxellesa teIVF subspecijalistima KBC Zagreb.

Od terapijskih metoda izdvajamo: mini histeroskopiju, izvantjelesnu oplodnju (IVF/ICSI), zamrzavanje zametaka i jajnih stanica (vitrifikacija), kirurško uzimanje sjemena (TESE), kultura blastocista, prevencija hiperstimulacije, freeze all tehnologija, očuvanje plodnosti i sve ostale provjerene i etički dopustive tehnologije.

Uspješnost IVF/ICSI-a za svježi pokušaj u mlađih žena (28-33 g) je gotovo 60%, a u postupcima sa zamrzavanjem (FET- freeze embryo transfer) uspjeh je oko 45%.

Posebno ističemo veliko iskustvo s liječenjem neplodnosti uz pretilost, sindrom policističnih jajnika, endometriozu, te u pacijentica u 40 tim.

Članak preuzet sa: https://cover.style/hr/foto-poliklinika-ivf-preselila-na-novu-bolju-lokaciju-priredila-tulum-za-pamcenje-o-kojem-se-danas-prica/

VELIMIR ŠIMUNIĆ

prof.dr.sc. Velimir Šimunić i Nina Badrić

prof.dr.sc. Velimir Šimunić sa Anom Rucner i Ladaricama

prof.dr.sc. VelimiruŠimunić s Nikicom Zaninovićem i Željkom Krušlinom Kruškom

prof.dr.sc. Velimir Šimunić sa suprugom Anitom, direktoricom Poliklinike IVF, i Sandrom Njavro, osnivačicom i glavnom urednicom portala Cover Style

Avatar
admin_iwf

Comments are closed.