NOVOSTI

Neinvazivni prenatalni test – NIFTY

 

NOVO! U Poliklinici IVF možete napraviti test NIFTY – najprodavaniji i najkompletniji neinvazivan prenatalni test na hrvatskom tržištu (NIPT = „Non Invasive Prenatal Test“) koji služi za rano otkrivanje poremećaja kromosoma fetusa. Pomoću ovog jednostavnog i sigurnog testa krvi, koji je iznimno precizan i pruža visokopouzdane rezultate, svaka trudnica može izbjeći rizike nepotrebne amniocenteze.

 

Zašto je NIFTY najbolji test za otkrivanje fetalnih kromosomopatija?

 1. NIFTY je najprodavaniji i najpouzdaniji neinvazivan prenatalni test (NIPT-test) koji služi za otkrivanje poremećaja kromosoma fetusa. Do ožujka 2016. godine testom NIFTY analizirano je više od 1.000.000 uzoraka diljem svijeta.
 2. NIFTY je najkompletniji NIPT-test jer otkriva najviše poremećaja kromosoma fetusa: jedini NIPT-test na hrvatskom tržištu koji osim trisomija kromosoma 21, 18 i 13 (Downov, Edwardsov i Patauov sindrom) i poremećaja spolnih kromosoma (trisomija X te Jacobsin, Klinefelterov i Turnerov sindrom), također može otkriti i trisomije kromosoma 9, 16 i 22, različite mikrodelecije (npr. DiGeorgeov sindrom, Prader-Willijev sindrom i Angelmanov sindrom, sindrom mačjeg plača, Jacobsenov sindrom te mikrodelecije 1p36, 1q33.1, 16p12), kao i Van der Woudeov sindrom. Također, test može otkriti i spol fetusa.
 3. NIFTY Vam pruža iznimno točne i precizne rezultate: točnost >99 % pri otkrivanju trisomija 21, 18 i 13, a stopa lažno pozitivnih rezultata iznosi samo 0,1 %.
 4. NIFTY je klinički validiran: točnost testa NIFTY dokazana je najvećom na svijetu kliničkom validacijskom studijom u kojoj je sudjelovalo skoro 147.000 trudnica.
 5. NIFTY je jednostavan: za analizu je potreban samo uzorak krvi.
 6. NIFTY je 100 % siguran i neinvazivan: ne predstavlja nikakav rizik od spontanog pobačaja i u potpunosti je siguran i za bebu i za mamu.
 7. NIFTY Vam omogućava izbjegavanje nepotrebne, a rizične amniocenteze, uz dobivanje visokopouzdanih rezultata.
 8. NIFTY koristi najnapredniju, najnoviju i najbolju trenutno dostupnu tehnologiju za genetičku analizu: masivno paralelno sekvenciranje – tehnologiju kojom se pretražuje cijeli genom fetusa.
 9. Brzo dobivanje rezultata testa NIFTY: u roku od samo 6-10 dana.
 10. NIFTY može napraviti svaka trudnica već od 10. tjedna trudnoće, a prikladan je u slučaju jednoplodne i blizanačke trudnoće, kao i u slučaju medicinski potpomognute oplodnje i trudnoće s doniranom jajnom stanicom.
 11. pokriveni troškovi amniocenteze u jednoj od naših partnerskih privatnih poliklinika u Hrvatskoj i pokriveni troškovi kariotipizacije (u slučaju dobivanja pozitivnog rezultata testa NIFTY).

Više informacija o testu NIFTY možete pronaći na internetskoj stranici www.nifty-test.hr.

 

NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA I ODGOVORI VEZANI UZ NEPLODNOST

POBOLJŠANJA U EMBRIOLOŠKOM LABORATORIJU

SVEČANA OBLJETNICA 30 GODINA IZVANTJELESNE OPLODNJE U HRVATSKOJ

10. HRVATSKI KONGRES O HUMANOJ REPRODUKCIJI

NEINVANZIVNO PRENATALNO TESTIRANJE / NON INVASIVE PRENATAL TESTING – NIPT/ „HARMONY PRENATAL TEST“

PRENATALNI TEST NIFTY

KLINIČKE SMJERNICE ZA MEDICINSKI POTPOMOGNUTU OPLODNJU

PILULE NISU SMRTONOSNE

SMJERNICE U PRIMJENI HORMONSKOGA NADOMJESNOG LIJEČENJA

ŽENE BABY BOOM GENERACIJE IPAK NISU ZAPOSTAVLJENE ILI HORMONSKO NADOMJESNO LIJEČENJE NIJE RIZIČNO?

RANA TRUDNOĆA NAKON MEDICINSKI POMOGNUTE OPLODNJE MPO

MENSTRUACIJA

 

Optimalan IVF/ICSI danas

Članak “Optimalan IVF/ICSI danas” temelji se na kritičkom predavanju prof. Šimunića na 10. Hrvatskom i međunarodnom kongresu o humanoj reprodukciji (Brijuni, 10.-13.09.2015.), te predavanjima i raspravama svjetski poznatih stručnjaka iz tog područja. Analizirana je sva moderna literatura, kontroverze i preporuke stručnih udruga. Također su analizirani i uvršteni zaključci s 18. Svjetskog kongresa o in vitro fertilizaciji (Kopenhagen, 27.-30.09.2015.).