KORISNE INFORMACIJE

U društvu u kojem su razni podaci dostupni svim zainteresiranima, znamo iz prakse da se velik broj pacijenata informira o svojoj bolesti i o propisanoj terapiji. Danas internet kao najdostupniji medij, može imati izrazito korisnu ulogu prilikom informiranja i prikupljanja informacija o vlastitom problemu. Kada je riječ o zdravlju, našem ili naših bližnjih, tada smo svi vrlo zabrinuti. Pravilno liječenje i terapija ovisi o informacijama koje pacijent dobije od svojeg liječnika. Liječnik će svojim znanjem i savjetima pacijentu omogućiti pravilno razumijevanje problema, objasniti tijek liječenja odn. potrebnih radnji, te propisati terapiju. Nepravilno korištenje terapije dovodi do ne izlječenja, nastavka bolesti i komplikacija.

Kako su pacijenti često nedovoljno educirani, a zbog nedostatka vremena često ne dobiju dovoljno informacija od liječnika (što i ne čudi jer je pritisak na liječnike izrazito velik), nerijetko napuštaju liječničku ordinaciju s nedovoljno detaljnim informacijama o tome što se događa. Pacijentima je neugodno pričati o svom problemu, a najčešće se nema dovoljno vremena za kvalitetan razgovor. Savjetovanje i komunikacija u svakodnevnom radu dodatno može biti otežana prisutnošću velikog broja ljudi.

 

Ginekologija za pacijente

Kontracepcija

Menopauza – Hormonsko Nadomjesno Liječenje  (HNL)

Call Now Button

Savjeti i obveze za pacijentice i parove koji se liječe u Poliklinici IVF

 

Aktualna epidemiološka situacija povezana s pandemijom COVID-19 virusom i porastom oboljelih u RH i našem okruženju, primorala nas je na slijedeće mjere. Te su mjere sukladne preporukama naših i EU stručnih društava.
Pomno pratimo razvoj događaja i prilagođavamo svoj rad naputcima koje dobivamo od stručnih nadležnih tijela RH.

     Ovim putem apeliramo na sve naše pacijente da pokažu maksimalnu odgovornost i discipliniranost u čuvanju svojeg zdravlja.

     Poliklinika IVF nastavlja raditi s pojačanim higijenskim i sigurnosnim mjerama. Pacijenti se raspoređuju tako da se osigura minimalni međusobni kontakt, a organizirali smo i posebne punktove za dezinfekciju ruku po ulazu u Polikliniku. 

 

  • Na kontrole i pretrage pacijentice dolaze same tako da u čekaonici bude najviše 1 pacijentica.

 

  • Pacijentice i parovi iz inozemstva, i posebno ugroženih regija, neće se primati na liječenje s MPO-om odnosno izvantjelesnom oplodnjom. Ukoliko su započele primati lijekove molimo da nam se jave zbog naputaka.
  • Pacijentice koje imaju bilo kakvu sumnju, znakove i simptome slične prehladi ili gripi , ako ste bili u kontaktu s osobama iz regija koje su u karanteni, molimo ne dolazite u Polikliniku  IVF nego se javite svom liječniku, koji će prema potrebi kontaktirati nadležnog epidemiologa. Također se javite Vašem liječniku na Poliklinici IVF.
  • Pacijentice s dokazanom COVID-19 bolešću, ili ako su u samoizolaciji - prekidaju ili ne počinju rabiti lijekove za IVF. Dobit će savjete o postupku. Osoblje Poliklinike provjerit će liste samoizolacije.
  • Valja upozoriti da je posebna pažnja potrebna jer fertilitetni lijekovi značajno povisuju razinu estradiola. To može biti rizičan čimbenik za venske tromboze i plućnu emboliju, što dodatno može komplicirati COVID-19.
  • Sve ostale pacijentice koje nisu u riziku niti u izolaciji, u Poliklinici IVF će: nastaviti kontrole i analizirati hormone, obaviti aspiraciju jajnih stanica. Ovisno o nalazima i okolnostima obavit će se embrio transfer, ili će se svi zameci zamrznuti.
  • U Poliklinici IVF su posebni propisi za ponašanje i zaštitu pacijenata i osoblja.
  • Svaku nejasnoću osoblje Poliklinike će vam telefonom ili mailom protumačiti. 

Sve potrebne informacije o epidemiji korona virusa možete pronaći na web stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo: 

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

Za sve dodatne upite molimo naše pacijente da nas kontaktiraju na email poliklinika.ivf@zg.t-com.hr ili telefonom na broj +38514678600

 

Predsjednik upravnog vijeća Poliklinike IVF

Prof.dr.sc. Velimir Šimunić