• 22
  • Mar
  • 0
mitt
Author

Poliklinika IVF na sajmu MITT 2018

HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA

PREDSTAVNIŠTO U RUSKOJ FEDERACIJI

 

Moskva, 20. ožujak 2018.

 

Međunarodni turistički sajam MITT 2018., službeno je otvoren 13. ožujka 2018., svečanom ceremonijom na kojoj su sudjelovali i službeni predstavnici Republike Hrvatske, Državni tajnik Ministarstva turizma RH, gospodin Tonči Glavina, veleposlanik Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji, gospodin Tonči Staničić i direktori Predstavništva HTZ i HGK u Moskvi, Rajko Ružička i Jakov Despot.

Sajam MITT najveći je turistički sajam Ruske Federacije i spada u 5 najvećih turističkih sajmova svijeta te predstavlja ključno mjesto za otvaranje sezone u B2B, ali i B2C segmentu poslovanja, odnosno za sklapanje poslova u turizmu. Na sajmu su bili prisutni gotovo svi vodeći ruski i međunarodni turoperatori koji rade na ruskom tržištu, a na Sajmu je izlagalo više od 2000 kompanija i predstavnika brojnih međunarodnih turističkih destinacija.

Na izložbenom prostoru Hrvatske turističke zajednice, kao suizlagači nastupili su: TZ Grada Zagreba, NP Plitvička jezera, Lošinj Hotels & Villas, Atlantis Travel, LifeClass Sv.Martin, TZŽ Međimurska, klinika Better Life IQCure  i Predstavništvo HGK u Moskvi. U okviru svog nastupa, agencija Atlantis travel organizirala je promociju hrvatskih zdravstvenih centara i klinika. Predstavili su Naftalan, Stubičke Toplice, Toplice Sveti Martin, Daruvarske toplice, Talasoterapiju iz Opatije te klinike: Sveta Katarina, Magdalena, IVF, Akromion, IQCure te hotele Maestral Dubrovnik i NP Brijuni, dok je klinika Radiochirurgija Zagreb nastupila samostalno na izložbenom prostoru svojih partnera za rusko tržište.

U okviru predmetne promidžbe zdravstvenog turizma, Predstavništva HTZ, HGK i Veleposlanstvo RH, organizirali su Okrugle stolove o zdravstvenom turizmu, koji su provedeni 15. i 16. ožujka u prostorima veleposlanstva Republike Hrvatske u Moskvi. U četvrtak, 15. ožujka održao se prvi Okrugli stol, na kojem su Predstavništvo HTZ i HGK, Sektor za turizam HGK, Atlantis Travel, klinika IQCure i LifeClass Sv.Martin te NP Brijuni, ruskim liječnicima prezentirali potencijale hrvatskog zdravstvenog turizma i ponudu hrvatskih lječilišta i klinika, a ista prezentacija provedena je 16. ožujka, za turističke agencije i turoperatore koji su specijalizirani za upućivanje ruskih pacijenata na liječenje u inozemstvo. Na radionicama su sudjelovale ruske tvrtke turoperatori/agencije koje se bave zdravstvenim turizmom, liječnici i liječnice predstavnice Sveruske organizacije „Savez žena liječnica Rusije“ te tvrtke članice poslovnog Vijeća za gospodarsku suradnju sa Republikom Hrvatskom pri Trgovinsko industrijskoj komori Ruske Federacije, kao i Izvršni direktor Vijeća, gospodin Dr. Juri Tvildiani, sa kojima je dogovorena daljnja bliska suradnja, poglavito u odnosu na promociju zdravstvenog turizma RH ruskim tvrtkama članicama poslovnog Vijeća.

Hrvatska je prošle godine zabilježila 133.000 dolazaka i 955.000 noćenja ruskih turista, što u usporedbi s 2016. godinom predstavlja porast od 12 posto u dolascima te 10 posto u noćenjima. Temeljem preliminarnih rezervacija u ovoj godini očekujemo da će već u predsezoni biti 15 posto više ruskih turista, čemu vjerujemo, doprinose i zajedničke promidžbene aktivnosti. U okviru provedenih sastanaka sa ruskim partnerima, predložene su smjernice zajedničke suradnje vezane uz daljnju promidžbu RH kao značajne turističke i ujedno važne destinacije zdravstvenog turizma. S tim u vezi, Predstavništva HTZ i HGK te Veleposlanstvo Republike Hrvatske u potpunosti Vam stoje na raspolaganju za svu daljnju pomoć i podršku pri realizaciji Vaših poslovnih ciljeva na tržištu Ruske Federacije te Vašu daljnju promociju potencijalnim ruskim klijentima.

 

mitt

 

Avatar
admin_iwf

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.