Hrvatski  English  

Kako ćete što dulje sačuvati plodnost

Ispis

Vjerojatno planirate putovati svijetom, napraviti nekoliko genijalnih poteza u karijeri i skupiti zavidnu kolekciju cipela prije nego što postanete mama. To je super, ali neke stvari o takvom rasporedu morate znati, a otkriva vam ih prof. dr. sc. Velimir Šimunić.

 

Pročitajte članak objevljen u časopisu COSMOPOLITAN (listopad/2014) 

Poliklinika IVF ponosno predstavlja novog člana tima

Ispis

 

Poliklinika IVF odnedavno ponosno ističe novog člana tima, dr. med. Igora Maričića, spec. gin., supspecijalista humane reprodukcije, koji će provoditi suvremenu metodu za dijagnosticiranje patoloških stanja maternice, histeroskopiju. Poliklinika IVF utemeljena je prije 16 godina i njezina temeljna djelatnost jest zdravstvena zaštita žene tijekom cijelog života. Prva je privatna ustanova u Hrvatskoj koja se bavi reprodukcijskom medicinom i liječenjem izvantjelesnom oplodnjom. Poliklinika IVF već niz godina okuplja samo vrhunske stručnjake kako bi pacijentima pružila brzu i kvalitetnu medicinsku pomoć. Medicinski kredibilitet i najuspješnije tretmane liječenja Poliklinika IVF temelji na tridesetogodišnjem iskustvu osnivača prof. dr. sc. Velimira Šimunića, vođe stručnog tima. Šimunić je 1982. godine prvi uspješno proveo proces izvantjelesne oplodnje. Rezultat je bio začeće i rođenje prvog ‘IVF djeteta Hrvatske’, Roberta Verige, koji je nedavno upravo u prostorima poliklinike svečano proslavio trideset godina. Šimunić uspješno prenosi svoje znanje i iskustvo na mlade, talentirane liječnike čije je glavni cilj usrećiti brojne parove diljem Hrvatske koji se godinama bezuspješno bore s neplodnošću.


Dr. med. Igor Maričić od danas primjenjuje u Poliklinici IVF modernu metodu za dijagnosticiranje patoloških stanja maternice, ambulantnu histeroskopiju. Takve zahvate dr. Maričić je izveo nekoliko stotina puta. Ambulantna histeroskopija je metoda kojom se pregledava unutrašnjost ženine maternice i dijagnosticiraju patološka stanja, koja se istovremeno mogu i operativno liječiti. Glavna prednost za sve pacijentice jest što se zahvat izvodi bez upotrebe anestezije, čime se izbjegavaju sve dodatne komplikacije, a zahvat istovremeno nije bolan.

 

Napredna tehnologija BETTOCCHI histeroskopa, tvrtke Karl Storz, nježni je instrumentarij koji pruža cjelokupne mogućnosti te endoskopske metode. Jednostavnim i kratkotrajnim zahvatima moguće je korigirati abnormalnosti unutrašnjosti uterusa koji kolidiraju s normalnom trudnoćom. Posebna korist tog bezazlenog kirurškog zahvata jest što priprema pacijentice za liječenje neplodnosti IVF metodom.

- Iznimno sam ponosan što svoju profesionalnu karijeru nastavljam u respektibilnoj poliklinici koja je poznata po iznimnim medicinskim dostignućima. Poliklinika IVF nudi najmoderniju medicinsku opremu, uz vrhunske stručnjake na čelu s prof. dr. sc.  Velimirom Šimunićem. Bogato iskustvo prof. dr. sc. Velimira Šimunića i znanje koje nesebično dijeli s ostatkom liječničkog tima jamstvo su profesionalnog napretka, ali i delikatnog, individualnog pristupa pacijenticama kojemu i sam težim  – zaključio je ovom prilikom Maričić.

Poliklinika IVF uz novog, vrhunskog stručnjaka na polju humane reprodukcije čvrsto ostaje jedna od najboljih poliklinika za zdravstvenu zaštitu žene tijekom cijelog života, što su dosad prepoznale brojne pacijentice.


Dr. med. Igor Maričić, spec. gin., supsecijalist humane reprodukcije nakon završetka Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, karijeru je započeo u Općoj bolnici u Zaboku. Tijekom radnog staža u Zaboku završio je i poslijediplomski studij ‘Ultrazvuk u kliničkoj medicini’. Tajnik je Hrvatskog društva za ginekološku endoskopsku kirurgiju koja je organizirala 14 kongresa. Svoj profesionalni put nastavlja u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj, gdje je i položio subspecijalizaciju iz humane reprodukcije. Stručno se usavršavao na brojnim domaćim i međunarodnim kongresima, simpozijima i tečajevima.

 

Foto: Press Scena.hr

 

Poliklinika IVF

Poliklinika za ginekologiju, porodništvo i reprodukcijsku medicinu

Babonićeva 121
10000 Zagreb
tel: +385 (0)1 46 78 600
fax: +385 (0)1 46 78 601
e: pitanja@ivf.hr
e: velimir.simunic@ivf.hr
e: igor.maricic@ivf.hr
Kontaktirajte nas

Pronađite nas na karti

Histeroskopija

POGLEDAJTE SNIMKU AMBULANTNE OPERATIVNE HISTEROSKOPIJE

O Poliklinici IVF

Razgovor sa Prof.dr.sc. Velimirom Šimunićem na međunarodnom kongresu o humanoj reprodukciji:

Velik problem: "U Hrvatskoj je neplodno oko 80.000 parova"

Poliklinika IVF u časopisu Tiptravel

Pročitajte članak o neplodnosti objavljen u časopisu Mamino sunce br 56.

Znate li koji su najčešći uzroci neplodnosti kod muškaraca i žena?

Pročitajte članak o neplodnosti objavljen na portalu ordinacija.vecernji.hr

 

 

10. HRVATSKI KONGRES O HUMANOJ REPRODUKCIJI

pod pokroviteljstvom Mediteranskog društva za reprodukcijsku medicinu

 

Od 10. do 13. rujna 2015. na Brijunima je održan jubilarni 10. Kongres o humanoj reprodukciji kojem je pokrovitelj bilo ugledno Mediteransko društvo za reprodukcijsku medicinu. Kongres je imao 600 učesnika i 20tak najuglednijih prdavača iz zemlje i svijeta. Time je kongres potvrdio svoju vodeću ulogu za čitavu regiju. 

VIŠE

Poliklinika IVF je 12. 6. 2015 dobila odobrenje za obavljanje djelatnosti medicinski pomognute oplodnje temeljem članka 38. Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji („Narodne novine" broj 86/12), Pravilnika o uvjetima u pogledu prostora, stručnih radnika, medicinsko-tehničke opreme, sustava kvalitete, te članka 96. Zakona o općem upravnom postupku („Narodne novine" broj 47/09) na razdoblje od 5 godina.

Odobrenje

VIJEST

Poliklinika IVF predstavljena u emisiji "Dijagnoza i terapija" televizije Z1.

VIJEST

ZDRAVSTVENI TURIZAM - Poliklinika IVF predstavila se u Londonu

Hrvatska je idealna destinacija za zdravlje i odmor - poruka je to koju je skupina hrvatskih stručnjaka iz područja zdravstva i turizma krajem tjedna prenijela londonskoj publici. 

Cilj prošlotjednog susreta medicinske i turističke industrije pronalaženje je kanala kojima bi se informiralo Britance o mogućnostima zdravstvenih tretmana u hrvatskim poliklinikama. Prezentacije su pred londonskom publikom održali dr. Ratimir Lazić iz Klinike za oftamologiju Svjetlost, direktorica Poliklinike za ginekologiju, porodništvo i reprodukcijsku medicinu IVF Anita Šimunić i specijalist ortopedske kirurgije i traumatologije dr. Davor Duvančić u ime Poliklinike Arithera.

PROČITAJTE CIJELU VIJEST OVDJE

VIJEST

Upoznajte dječake koji su na svijet došli umjetnom oplodnjom

Odavno smo zaključili da živimo u jednoj prilično paradokslanoj državi. S jedne strane kukamo zbog pada nataliteta, a s druge, ti isti kukaju zbog blagodati umjetne oplodnje. To je jedna od tema koja uvijek podiže prašinu jer zamrznuti embriji jednima su život, drugima tek mogućnost života.

Pogledajte vijest objavljenu na rtl.hr