Hrvatski  English  

Prof.Dr.Sc. Velimir Šimunić

Ispis

Prof.dr.sc. Velimir Šimunić stručni je voditelj u Poliklinici IVF. Cijela njegova karijera i uspjesi povezani su s Klinikom u Petrovoj, najvećom bolnicom te vrste u regiji. Tu je već dva desetljeća pročelnik Zavoda za humanu reprodukciju, redovni je profesor ginekologije i reprodukcijske medicine i desetak godina Predsjednik Hrvatskog društva za humanu reprodukciju. Prof. Šimunić je sudjelovao u svim modernim postignućima tog dijela medicine. Od ginekološke endokrinologije i sindroma policističnih jajnika, mikrokirurgije, endoskopske kirurgije, do kontracepcije i menopauzalne medicine. Najveći uspjeh je da je ostvario prvo IVF dijete u Hrvatskoj. Tada je naša zemlja bila čak 7. u svijetu koja je postigla rezultat najsloženijim načinom liječenja neplodnosti. Petrova bolnica bila je i ostala svjetski ugledni centar za reprodukcijsku medicinu. Tu su se educirali ginekolozi iz Hrvatske, Slovenije, Rusije, Kine, Bosne i Hercegovine, Srbije, Češke, Poljske, Mađarske, Egipta i mnogih drugih zemalja.

Dr. Šimunić je sa suradnicima pravodobno i uspješno uveo i primjenio sve druge metode medicinski pomognute oplodnje. Zamrzavanje zametaka i jajnih stanica, ICSI, kultura blastociste, moderni odabir kompetentnih gameta, prevencija hiperstimulacije, blage protokole, primjenu antagonista i drugu adjuvantnu terapiju.

Dr. Šimunić je napisao 30 stručnih knjiga i više od 160 radova, koji se redovito citiraju u svjetskoj literaturi. Održao je više od 300 predavanja na stručnim sastancima u zemlji i inozemstvu. Na tim temeljima i iskustvu, ostvario je ugled svjetski prepoznatog stručnjaka iz reprodukcijske medicine. Svojim radom potaknuo je napredak cijele struke u zemlji.

Osim privilegije da je niz godina ugledni učitelj, najveće mu je postignuće neprestana pomoć neplodnim parovima.

Dr. Šimunić je sam zaslužan za rođenje više od 4500 djece nakon liječenja IVF-om i MPO. Zadovoljstvo u pomaganju da se ostvari roditeljstvo traje i dalje. U Klinici u Petrovoj, kao i poliklinici IVF.

Nazad

Poliklinika IVF

Poliklinika za ginekologiju, porodništvo i reprodukcijsku medicinu

Babonićeva 121
10000 Zagreb
tel: +385 (0)1 46 78 600
fax: +385 (0)1 46 78 601
e: pitanja@ivf.hr
e: velimir.simunic@ivf.hr
e: igor.maricic@ivf.hr
Kontaktirajte nas

Pronađite nas na karti

Histeroskopija

POGLEDAJTE SNIMKU AMBULANTNE OPERATIVNE HISTEROSKOPIJE

O Poliklinici IVF

Prva kniga o IVF-u

Prva knjiga o medicinski pomognutoj oplodnji u ovom dijelu Europe dostupna u knjižarama Školske knjige

SURADNE ZDRAVSTVENE USTANOVE

Razgovor sa Prof.dr.sc. Velimirom Šimunićem na međunarodnom kongresu o humanoj reprodukciji:

Velik problem: "U Hrvatskoj je neplodno oko 80.000 parova"

Poliklinika IVF u časopisu Tiptravel

Pročitajte članak o neplodnosti objavljen u časopisu Mamino sunce br 56.

Znate li koji su najčešći uzroci neplodnosti kod muškaraca i žena?

Pročitajte članak o neplodnosti objavljen na portalu ordinacija.vecernji.hr

 

 

10. HRVATSKI KONGRES O HUMANOJ REPRODUKCIJI

pod pokroviteljstvom Mediteranskog društva za reprodukcijsku medicinu

 

Od 10. do 13. rujna 2015. na Brijunima je održan jubilarni 10. Kongres o humanoj reprodukciji kojem je pokrovitelj bilo ugledno Mediteransko društvo za reprodukcijsku medicinu. Kongres je imao 600 učesnika i 20tak najuglednijih prdavača iz zemlje i svijeta. Time je kongres potvrdio svoju vodeću ulogu za čitavu regiju. 

VIŠE

Poliklinika IVF je 12. 6. 2015 dobila odobrenje za obavljanje djelatnosti medicinski pomognute oplodnje temeljem članka 38. Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji („Narodne novine" broj 86/12), Pravilnika o uvjetima u pogledu prostora, stručnih radnika, medicinsko-tehničke opreme, sustava kvalitete, te članka 96. Zakona o općem upravnom postupku („Narodne novine" broj 47/09) na razdoblje od 5 godina.

Odobrenje

VIJEST

Poliklinika IVF predstavljena u emisiji "Dijagnoza i terapija" televizije Z1.

VIJEST

ZDRAVSTVENI TURIZAM - Poliklinika IVF predstavila se u Londonu

Hrvatska je idealna destinacija za zdravlje i odmor - poruka je to koju je skupina hrvatskih stručnjaka iz područja zdravstva i turizma krajem tjedna prenijela londonskoj publici. 

Cilj prošlotjednog susreta medicinske i turističke industrije pronalaženje je kanala kojima bi se informiralo Britance o mogućnostima zdravstvenih tretmana u hrvatskim poliklinikama. Prezentacije su pred londonskom publikom održali dr. Ratimir Lazić iz Klinike za oftamologiju Svjetlost, direktorica Poliklinike za ginekologiju, porodništvo i reprodukcijsku medicinu IVF Anita Šimunić i specijalist ortopedske kirurgije i traumatologije dr. Davor Duvančić u ime Poliklinike Arithera.

PROČITAJTE CIJELU VIJEST OVDJE

VIJEST

Upoznajte dječake koji su na svijet došli umjetnom oplodnjom

Odavno smo zaključili da živimo u jednoj prilično paradokslanoj državi. S jedne strane kukamo zbog pada nataliteta, a s druge, ti isti kukaju zbog blagodati umjetne oplodnje. To je jedna od tema koja uvijek podiže prašinu jer zamrznuti embriji jednima su život, drugima tek mogućnost života.

Pogledajte vijest objavljenu na rtl.hr