Hrvatski  English  

Kontracepcija

Hitna kontracepcija

Ispis

Nedavni članak u tisku o hitnoj ili postkoitalnoj kontracepciji potaknuo je očekivano kontroverzna razmatranja. Za kritičare je neprihvatljiv zbog mišljenja da takav oblik kontracepcije koči implantaciju, te je stoga  abortivno sredstvo ili intercepcija (kontragestivni učinak). Ta samo djelomično točna činjenica, za neke je etički neprihvatljiva.Zato objektivno prikazujemo hitnu kontracepciju koja je široko prihvaćena u svijetu, posebno od mladih žena.

Opširnije...

Kontracepcija i namjerni pobačaj

Ispis

Nedavno je na uglednom portalu jedna vrlo aktivna dama postavila pitanje kako protumačiti etičku podvojenost ginekologa koji se bavi reprodukcijskom medicinom.
S jedne strane nastojanja u liječenju neplodnosti, a istovremeno zalaganje za kontracepciju (uterini uložak – IUD) i obavljanje i protivljenje zabrani abortusa. Iako svatko ima pravo na osobne etičke stavove, smatram svojom obavezom da se u 21. stoljeću suprotstavim takvim nazadnim i proturječnim promišljanjima. Gospođa koja se toliko zalaže za smrzavanje i pohranu embrija, najednom ukazuje na poštivanje početka života.
 Prikazujem promišljanja temeljena na iskustvu, te brojnim domaćim i svjetskim objavljenim analizama i izvještajima Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

Opširnije...

Hormonska kontracepcija (HK)

Ispis

Ove godine hormonska kontracepcija (pilula) slavi 50. godišnjicu. Smatra se jednim od najvećih postignuća medicine u prošlom stoljeću, omogućila je ženi slobodno odlučivanje o svojoj plodnosti. Žene su tada za korištenje pilula trebale biti u braku i imati dopuštenje supruga. Prosječno su žene 1960. godina rađale 3 djece, duže dojile i imale potrebu za 6 do 8 godina kontracepcije. 

Opširnije...

Poliklinika IVF

Poliklinika za ginekologiju, porodništvo i reprodukcijsku medicinu

Babonićeva 121
10000 Zagreb
tel: +385 (0)1 46 78 600
fax: +385 (0)1 46 78 601
e: pitanja@ivf.hr
e: velimir.simunic@ivf.hr
e: igor.maricic@ivf.hr
Kontaktirajte nas

Pronađite nas na karti

Histeroskopija

POGLEDAJTE SNIMKU AMBULANTNE OPERATIVNE HISTEROSKOPIJE

O Poliklinici IVF

Prva kniga o IVF-u

Prva knjiga o medicinski pomognutoj oplodnji u ovom dijelu Europe dostupna u knjižarama Školske knjige

SURADNE ZDRAVSTVENE USTANOVE

Razgovor sa Prof.dr.sc. Velimirom Šimunićem na međunarodnom kongresu o humanoj reprodukciji:

Velik problem: "U Hrvatskoj je neplodno oko 80.000 parova"

Poliklinika IVF u časopisu Tiptravel

Pročitajte članak o neplodnosti objavljen u časopisu Mamino sunce br 56.

Znate li koji su najčešći uzroci neplodnosti kod muškaraca i žena?

Pročitajte članak o neplodnosti objavljen na portalu ordinacija.vecernji.hr

 

 

10. HRVATSKI KONGRES O HUMANOJ REPRODUKCIJI

pod pokroviteljstvom Mediteranskog društva za reprodukcijsku medicinu

 

Od 10. do 13. rujna 2015. na Brijunima je održan jubilarni 10. Kongres o humanoj reprodukciji kojem je pokrovitelj bilo ugledno Mediteransko društvo za reprodukcijsku medicinu. Kongres je imao 600 učesnika i 20tak najuglednijih prdavača iz zemlje i svijeta. Time je kongres potvrdio svoju vodeću ulogu za čitavu regiju. 

VIŠE

Poliklinika IVF je 12. 6. 2015 dobila odobrenje za obavljanje djelatnosti medicinski pomognute oplodnje temeljem članka 38. Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji („Narodne novine" broj 86/12), Pravilnika o uvjetima u pogledu prostora, stručnih radnika, medicinsko-tehničke opreme, sustava kvalitete, te članka 96. Zakona o općem upravnom postupku („Narodne novine" broj 47/09) na razdoblje od 5 godina.

Odobrenje

VIJEST

Poliklinika IVF predstavljena u emisiji "Dijagnoza i terapija" televizije Z1.

VIJEST

ZDRAVSTVENI TURIZAM - Poliklinika IVF predstavila se u Londonu

Hrvatska je idealna destinacija za zdravlje i odmor - poruka je to koju je skupina hrvatskih stručnjaka iz područja zdravstva i turizma krajem tjedna prenijela londonskoj publici. 

Cilj prošlotjednog susreta medicinske i turističke industrije pronalaženje je kanala kojima bi se informiralo Britance o mogućnostima zdravstvenih tretmana u hrvatskim poliklinikama. Prezentacije su pred londonskom publikom održali dr. Ratimir Lazić iz Klinike za oftamologiju Svjetlost, direktorica Poliklinike za ginekologiju, porodništvo i reprodukcijsku medicinu IVF Anita Šimunić i specijalist ortopedske kirurgije i traumatologije dr. Davor Duvančić u ime Poliklinike Arithera.

PROČITAJTE CIJELU VIJEST OVDJE

VIJEST

Upoznajte dječake koji su na svijet došli umjetnom oplodnjom

Odavno smo zaključili da živimo u jednoj prilično paradokslanoj državi. S jedne strane kukamo zbog pada nataliteta, a s druge, ti isti kukaju zbog blagodati umjetne oplodnje. To je jedna od tema koja uvijek podiže prašinu jer zamrznuti embriji jednima su život, drugima tek mogućnost života.

Pogledajte vijest objavljenu na rtl.hr