Hrvatski  English  

U društvu u kojem su razni podaci dostupni svim zainteresiranima, znamo iz prakse da se velik broj pacijenata informira o svojoj bolesti i o propisanoj terapiji. Danas internet kao najdostupniji medij, može imati izrazito korisnu ulogu prilikom informiranja i prikupljanja informacija o vlastitom problemu. Kada je riječ o zdravlju, našem ili naših bližnjih, tada smo svi vrlo zabrinuti. Pravilno liječenje i terapija ovisi o informacijama koje pacijent dobije od svojeg liječnika. Liječnik će svojim znanjem i savjetima pacijentu omogućiti pravilno razumijevanje problema, objasniti tijek liječenja odn. potrebnih radnji, te propisati terapiju. Nepravilno korištenje terapije dovodi do ne izlječenja, nastavka bolesti i komplikacija. 

Kako su pacijenti često nedovoljno educirani, a zbog nedostatka vremena često ne dobiju dovoljno informacija od liječnika (što i ne čudi jer je pritisak na liječnike izrazito velik), nerijetko napuštaju liječničku ordinaciju s nedovoljno detaljnim informacijama o tome što se događa. Pacijentima je neugodno pričati o svom problemu, a najčešće se nema dovoljno vremena za kvalitetan razgovor. Savjetovanje i komunikacija u svakodnevnom radu dodatno može biti otežana prisutnošću velikog broja ljudi. 

Iz navedenih razloga smo na jednom mjestu skupili i pripremili informativne priloge, koji podjednako mogu koristiti svima – pacijentima, studentima medicine, pa čak i doktorima, obzirom na određeni broj visoko stručnih radova iz ovog područja medicine.  Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite.

Poliklinika IVF

Poliklinika za ginekologiju, porodništvo i reprodukcijsku medicinu

Babonićeva 121
10000 Zagreb
tel: +385 (0)1 46 78 600
fax: +385 (0)1 46 78 601
e: pitanja@ivf.hr
e: velimir.simunic@ivf.hr
e: igor.maricic@ivf.hr
Kontaktirajte nas

Pronađite nas na karti

Histeroskopija

POGLEDAJTE SNIMKU AMBULANTNE OPERATIVNE HISTEROSKOPIJE

O Poliklinici IVF

Prva kniga o IVF-u

Prva knjiga o medicinski pomognutoj oplodnji u ovom dijelu Europe dostupna u knjižarama Školske knjige

SURADNE ZDRAVSTVENE USTANOVE

Razgovor sa Prof.dr.sc. Velimirom Šimunićem na međunarodnom kongresu o humanoj reprodukciji:

Velik problem: "U Hrvatskoj je neplodno oko 80.000 parova"

Poliklinika IVF u časopisu Tiptravel

Pročitajte članak o neplodnosti objavljen u časopisu Mamino sunce br 56.

Znate li koji su najčešći uzroci neplodnosti kod muškaraca i žena?

Pročitajte članak o neplodnosti objavljen na portalu ordinacija.vecernji.hr

 

 

10. HRVATSKI KONGRES O HUMANOJ REPRODUKCIJI

pod pokroviteljstvom Mediteranskog društva za reprodukcijsku medicinu

 

Od 10. do 13. rujna 2015. na Brijunima je održan jubilarni 10. Kongres o humanoj reprodukciji kojem je pokrovitelj bilo ugledno Mediteransko društvo za reprodukcijsku medicinu. Kongres je imao 600 učesnika i 20tak najuglednijih prdavača iz zemlje i svijeta. Time je kongres potvrdio svoju vodeću ulogu za čitavu regiju. 

VIŠE

Poliklinika IVF je 12. 6. 2015 dobila odobrenje za obavljanje djelatnosti medicinski pomognute oplodnje temeljem članka 38. Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji („Narodne novine" broj 86/12), Pravilnika o uvjetima u pogledu prostora, stručnih radnika, medicinsko-tehničke opreme, sustava kvalitete, te članka 96. Zakona o općem upravnom postupku („Narodne novine" broj 47/09) na razdoblje od 5 godina.

Odobrenje

VIJEST

Poliklinika IVF predstavljena u emisiji "Dijagnoza i terapija" televizije Z1.

VIJEST

ZDRAVSTVENI TURIZAM - Poliklinika IVF predstavila se u Londonu

Hrvatska je idealna destinacija za zdravlje i odmor - poruka je to koju je skupina hrvatskih stručnjaka iz područja zdravstva i turizma krajem tjedna prenijela londonskoj publici. 

Cilj prošlotjednog susreta medicinske i turističke industrije pronalaženje je kanala kojima bi se informiralo Britance o mogućnostima zdravstvenih tretmana u hrvatskim poliklinikama. Prezentacije su pred londonskom publikom održali dr. Ratimir Lazić iz Klinike za oftamologiju Svjetlost, direktorica Poliklinike za ginekologiju, porodništvo i reprodukcijsku medicinu IVF Anita Šimunić i specijalist ortopedske kirurgije i traumatologije dr. Davor Duvančić u ime Poliklinike Arithera.

PROČITAJTE CIJELU VIJEST OVDJE

VIJEST

Upoznajte dječake koji su na svijet došli umjetnom oplodnjom

Odavno smo zaključili da živimo u jednoj prilično paradokslanoj državi. S jedne strane kukamo zbog pada nataliteta, a s druge, ti isti kukaju zbog blagodati umjetne oplodnje. To je jedna od tema koja uvijek podiže prašinu jer zamrznuti embriji jednima su život, drugima tek mogućnost života.

Pogledajte vijest objavljenu na rtl.hr